J._Valley_Twig.html

J. Valley Twig är ett företag med stort hjärta. Smyckena är 100% handgjorda med design och hantverk av mig, Josefine Dahlqvist!


Jag kommer ifrån Torslanda, en liten bit väster om Göteborg och jag har länge gillat att jobba med design och hantverk, sedan liten. Alltid varit pysseltanten som gjort det mesta, målat, sytt kläder och balklänningar och såklart gjort smycken av olika slag.


Under 2009 tog jag mitt intresse ett steg längre och gick en kurs i Silversmide på ArtCollege här i Göteborg. Efter det bestämde jag mig för att styra upp en mindre verkstad för att kunna jobba med det på egen hand. Det är därifrån alla smycken du kan finna på hemsidan är gjorda.


Tanken är att fortsätta utvecklas inom smidet och skapandet. Ser mycket fram emot det! Hoppas ni hittar något på hemsidan som passar er.

I verkstaden används främst silverplåt och silvertråd, ädelstenar och sötvattenspärlor samt olika typer av skinn och läder. Silvret är i huvudsak .925-silver (även kallat sterlingsilver), vilket betyder att det innehåller minst 925 tusendelar rent silver och det är den allra vanligaste silverhalten vid smyckestillverkning. Varje smycke är stämplat med rätt silverhalt vilket garanterar dess äktet från vår sida.


Symbolen med den slipade ljusblå stenen betyder att smycket innehåller en ädelsten eller en halvädelsten. Alla stenar är unika och skiljer sig därför något i färg och form men jag är noga med att köpa in stenar som liknar varandra väl och är av högsta kvalité!

Material

Nickelfritt

Det ska inte förekomma något nickel i silvret, men eftersom sterlingsilver kan innehålla upp till 7,5% legerings-metaller kan man inte garantera att det är helt nickelfritt.


Dock ytbehandlas alla smycken vid tillverkning (en finsilveryta jobbas fram på alla smycken) så risken minimeras. Ingen annan metall än silver används i smyckena.

skötselrådJ._Valley_Twig_-_Skotselrad.html
om företaget!

* * * * *   Presentkort    * * * * *


När du inte kan välja bland allt på hemsidan - köp ett presentkort! Säljs i valörerna 500 kr, 1000 kr och 2000 kr och gäller i 6 månader. Meddela vem som ska ha det så löser vi ett kort som passar det givna tillfället!